Slobodno srpski sa Milanom Stojanovićem

U 299.emisiji Slobodno srpski gostovao je kandidat Samostalne liberalne stranke za poslanika u Skupštini Kosova na proteklim parlamentarnim izborima Milan Miško Stojanović.

U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao  da su izbori bili puni nepravilnosti i da je njegova političkia opcija dobila mnogo više glasova nego što je to objavila Centralna izborna komisija u Prištini.
“Mi smo pobedili sa 51%, tako je realno stanje na terenu. SLS lista sa Slobodanom Petrovićem ima pet poslanika, u Skupštinu je ušao i Aleksandar Jablanović, a četiri mesta ima Srpska lista”, tvrdi Stojanović.
On očekuje da će se istina o neregularnostima utvrditi.
“Kad se bude formirala Vlada, time će se baviti nadležni organi, jer  su u krađi učestvovali i Beograd, i  Priština, i Međunarodna zajednica”, kaže Stojanović.
Ukoliko bude bio pozvan da učestvuje u radu novih kososvskih institucija Stojanović bi se na prvom mestu prihvatio odgovornosti u agrarnom sektoru.
“Imam dobru ekipu, prihvatio bih ministarstvo poljoprivrede, jer Kosovu treba ekonomski rast, to je prioritet, poljoprivreda je prioritet, a sa drge strane, ako ovi ne mogu prihvatio bih funkciju ministra policije i sve  bih očistio za mesec dana… Treba da se vrati poverenje između Srba i Albanaca. Da bi se krenulo ekonomski napred. Srbi moraju obavezno da imaju  jednu rukovodeću  funkciju, ili mesto predsednika Skupštine, ili  premijera, ili predsednika Kosova. Ako smo u sistemu, ako se Sever integrisao 80 odsto, onda treba jedno od glavnih mesta obavezno da pripadne Srbima”, smatra Milan Stojanović.
Kaže da ima recept za pomirenje Srba i Albanaca, ali nije želeo da ga otkrije u emisiji.
“Tu nek ostane, za mene i za moje ljude, to ćemo da rešimo, nek pita Beograd, nek pita Hašim Tači. Neću da im kažem, zato što oni sve pokvare”, rekao je u emisiji Slobodno srpski Milan Stojanović iz šilova.

Komentari

Оставите одговор

Donatori


GDL_AMB_Kosovo
U.S. Agency for International Development