Slobodno srpski sa Milivojem Nedeljkovićem – Meklaudom

U 247. emisiji Slobodno srpski gostovao je nekadašnji direktor rudnika Stari Trg Milivoje Nedeljković - Meklaud. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da postoji mogućnost da Trepča ponovo počne da radi punim kapacitetom jer se, kako kaže, po istraživanjima iz devedesetih godina u rudnicima nalazi više od 30 miliona tona zaliha rude olova i cinka.

„Najveći problem su kadrovi. Ranije su postojali stručni ljudi i među Srbima, i među Albancima, svi su se oni školovali na Rudarskom fakultetu u Beogradu, međutim Albanci su danas ostali bez kvalifikovanih kadrova“, rekao je Nedeljković.
Kaže da je neshvatljivo da u proteklih 17 godina, pored velikih donacija za Kosovo,  niko nije napravio bilo kakvu fabriku gde bi Srbi i Albanci radili zajedno, što je pravi put do pravog pomirenja
„Normalizacija odnosa i pomirenje između Srba i Albanaca pre svega zavisi od Zapada. Ako Zapad bude hteo da se stvori to takozvano bratstvo i jedinstvo, da se stvori odnos Srba i Albanaca onakav kakav je bio, to će se onda i desiti i to će biti povoljno za sve. Bez zajedništva Kosovo ne može da napreduje“ rekao je Nedeljković.
Bivši direktor rudnika Stari Trg smatra da Kosovo samo sa Albancima ne može da postoji.
„Poručio bih i Srbima i Albancima da se uzmu u pamet, jer bez poštovanja jednih prema drugima nećemo imati nikakvu budućnost. Kosovsko rukovodstvo takođe treba da shvati da ne treba da progoni Srbe koji su rođeni i koji žive na Kosovu, već da sa njima nađe zajednički jezik i da živimo kao normalni ljudi, a ne da jedni drugima prkosimo“, rekao je Milivoje Nedeljković – Meklaud u emisiji Slobodno srpski.

Komentari

Оставите одговор

Donatori


GDL_AMB_Kosovo
U.S. Agency for International Development